top of page

Počátky silikonových náramků



Počátky silikonových náramků díky Live Strong
Počátky silikonových náramků díky Live Strong

Silikonové náramky jsou dnes běžnou součástí módních doplňků a reklamních kampaní, ale jejich historie a vznik jsou stejně zajímavé jako samotné produkty. V tomto blogovém příspěvku se podíváme na počátky silikonových náramků, prozkoumáme jejich historii a zjistíme něco o prvním výrobci těchto náramků.



Historie silikonových náramků


Původ a vývoj


Silikonové náramky se staly populárními na počátku 21. století, ale jejich původ sahá ještě dál. První použití silikonových náramků lze vysledovat až do 80. let 20. století, kdy byly používány převážně jako módní doplňky a symboly různých subkultur. Významným milníkem v historii silikonových náramků bylo jejich použití v charitativních kampaních, kde sloužily jako prostředek k šíření povědomí o různých sociálních a zdravotních otázkách.


Průlom s Livestrong náramky


Zlomovým okamžikem v historii silikonových náramků bylo zavedení Livestrong náramků v roce 2004, které vydala nadace Lance Armstronga. Tyto žluté náramky, prodávané za účelem zvýšení povědomí o rakovině a shromažďování prostředků pro výzkum, se rychle staly celosvětovým fenoménem. Jejich popularita nejenže zvýšila povědomí o rakovině, ale také umožnila silikonovým náramkům vstoupit do mainstreamové módy a stát se oblíbeným doplňkem pro různé příležitosti.


První výrobce silikonových náramků


Ukázka výroby silikonového náramku odléváním do formy.
Silikon je vložen do formy, kde je lisován nebo se do ní odlije.

Kdo stojí za prvními náramky?


Přesná identita prvního výrobce silikonových náramků není zcela jasná, protože několik různých firem a jednotlivců tvrdí, že stojí za jejich vznikem. Nicméně, je obecně uznáváno, že masovou produkci a popularizaci těchto náramků umožnila nadace Livestrong a její partnerství s firmami jako jsou Nike a Wieden+Kennedy. Tato spolupráce vedla k širokému rozšíření náramků a jejich dostupnosti pro širokou veřejnost.


Význam v současné době


Silikonové náramky si zachovaly svou popularitu i v současné době, přičemž se jejich využití rozšířilo daleko za původní charitativní a módní účely. Dnes jsou tyto náramky využívány v široké škále aplikací, od reklamních a marketingových kampaní po osobní výrazy a pamětní předměty. S rostoucí dostupností a přizpůsobitelností, silikonové náramky zůstávají oblíbeným výběrem pro organizace a jednotlivce, kteří chtějí sdělit své poselství stylovým a efektivním způsobem.


27 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Tel: +420 607 476 644            E-mail: info@zakazkovadilna.cz

bottom of page