top of page

Kdy se vrátí dostatek čipů? NXP DESFIRE BUDOU vůbec?

Aktualizováno: 7. 3. 2023

NXP vidí cestu ven z globálního nedostatku čipů až příští rok.




Nedostatek polovodičových čipů postihuje téměř každý průmyslový sektor a pravděpodobně bude pokračovat i v roce 2023.


Bohužel je znát převyšující se poptávka nad nabídkou. Naši dodavatelé tak pravidelně aktualizují ceny a dostupnost. Proto budeme i nadále pokračovat stylem poptávky místo stálého ceníku.



V případě našich zákazníků se jedná především o čipy DESFIRE EV1, EV2, EV3.


V nedávném rozhovoru René Penning de Vries, výkonný viceprezident pro výzkum a vývoj společnosti NXP Semiconductors, hovořil o tom, jak se NXP snaží řešit tento problém.





Nejrozšířenější čipy EM4200 a MIFARE S50 nedostatkem ohroženy nejsou.


Čipy máme skladem v dostatečném množství, ať už je to karta nebo klíčenka. Navíc mají i naši dodavatelé zásoby, které pokrývají poptávku a žádné komplikace v tomto případě nehrozí.





NXP se situaci snaží řešit, ale po covidu je to samozřejmě obtížnější.


V současné době se čipový nedostatek týká téměř každého průmyslového odvětví, včetně automobilového průmyslu, který již přinutil některé výrobce automobilů k přerušení výroby. Penning de Vries tvrdí, že NXP se snaží vyřešit tento problém prostřednictvím úprav svých výrobních procesů a upřednostněním nejdůležitějších výrobků.

Společnost NXP navíc spolupracuje se svými zákazníky, aby plánovala výrobu a zajistila potřebné čipy v dostatečném množství. Penning de Vries věří, že tato spolupráce je klíčová pro řešení nedostatku čipů.


Viceprezident také hovořil o tom, jak pandemie covidu-19 ovlivnila průmysl a jak NXP využívá automatizaci a digitalizaci k ochraně svých zaměstnanců a zákazníků.

NXP se snaží být flexibilní a inovativní v řešení aktuálních výzev a zajistit, že čipový nedostatek nebude trvat déle než je nezbytně nutné.

Zatímco čipový nedostatek může být stále velkým problémem, společnost NXP a další výrobci čipů se snaží najít způsoby, jak tento problém řešit a minimalizovat jeho dopad na průmysl a spotřebitele.








19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Tel: +420 607 476 644            E-mail: info@zakazkovadilna.cz

bottom of page